1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. DUO CS – визитната картичка на Косад Семанс

DUO CS – визитната картичка на Косад Семанс

Силажна царевица за по-висок добив на мляко, по-малко храниш – повече получаваш

DUO CS включва последно поколение хибриди, изключително високодобивни, с редица устойчивости със силно изразен стейн грийн ефект – питателна храна за преживните животни. DUO CS е резултат от множество изследвания как да бъдат съчетани два хибрида. И селекционерите са го постигнали.

За поредна година със силажната царевица DUO CS работи Димитър Гърдев. Фермата му в с. Гълъбинци изцяло е обезпечена с царевичен силаж от патентованата на Косад Семанс концепция.

„Има една тенденция с всяка изминала година да сме по-доволни от предходната. Тази година сме се презапасили с храна за животните, благодарение на хибридите на Косад. Започнахме преди около 7 години да работим с тях. Добивите се покачват, благодарение на добрите семена и подобряване на технологията“, обясни Димитър Гърдев, един от големите животновъди в България.

Добивът тази година бил над 5 тона от декар въпреки сушата в района на Гълъбинци. В резултат на концепцията DUO CS качествените и количествените показатели на млякото се подобрили. Освен това рандеманът бил по-малко, а получавали повече мляко, но с показатели над средните. Сега животновъдът горещо препоръчва на колегите си концепцията DUO CS.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.