1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Хибридите на LG при пролетниците – с обещание за високи добиви

Хибридите на LG при пролетниците – с обещание за високи добиви

Компанията представи иновативните си продукти на платформа в Добричка област

Генетиката на LG при царевица и слънчоглед беше представена на мащабна платформа между селата Паскалево и Овчарово в Добричка област. Перфектно изведените опитни полета показаха възможностите на селекцията - и като разгръщане на потенциала за добив, и като развитие при климатичните условия на настоящата стопанска година. Опитната платформа е изведена от земеделския стопанин Живко Василев от фирма БИО ООД.

„Тук сме представили всичко най-ново при царевицата и нашите най-силни оръжия, които са от технологията HYDRANEO. Тя включва хибридите LG 30.315, LG 31.377, новият LG 31.322 и LG 30.500 с ФАО 480", разясни Антония Димитрова, регионален търговски представител за Североизточна България.

На полето участва и най-новата концепция на LG - Starcover. Това е технология от последно поколение за дражиране на семената. По този начин се постига по-развита коренова система, подобрен достъп до хранителни вещества и по-бърз начален старт. Представител на тази технология е лидерът в група 380 по ФАО LG 31.377.

Слънчогледовите хибриди на LG, представени на полето, са в много добро състояние и са в условия да разкрият максималния си потенциал, заяви Димитър Бързаков, продуктов мениджър на LG.

Две са новите попълнения в портфолиото на компанията, които са от Експрес технологията. Акцент беше поставен и върху Клиърфийлд плюс високоолеинови хибриди, които и през настоящата година са разположени на значителни площи у нас. Това са LG 50.635 CLP, LG 50.797 CLP HOV и LG 50.531 CLP HOV. Компанията е на второ място във Франция по пазарен дял във високоолеиновия сегмент.

Присъстващите фермери бяха поздравени от Еманюел Берт, мениджър на компанията за Централна Европа, който благодари на домакина Живко Василев за перфектното представяне на продуктите на LG.

 

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.