1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Как да получите добавена стойност от рапицата

Как да получите добавена стойност от рапицата

Сезон 2021 идва с бонус предложения и нови хибриди от Суфле Агро България

суфле 2

Суфле Агро България стартира рапична кампания 2021 с бонус предложения:

При 9 закупени торби с рапица бонусът е 1 торба безплатно.

При закупени 10 торби рапица получавате TebuGUARD Plus, широкоспектърен системен фунгицид с активно вещество Тебуконазол, 430 г/л, за 50% от площите.

суфле 1

Изгодната оферта беше представена на открит полски ден в гр. Вълчедръм на обработваемите площи на земеделеца Цветан Кьосин.

В демо опит са заложени 5 конвенционални високодобивни рапични хибрида - ADDITION, OLIMPICO, ESTELIA, MIAMI и най-новото попълнение в портфолиото на френската компания DRONE. Всички те фабрично са третирани с инсектицид и фунгицид - Интеграл Про и Лумипоза.

Хибридите на Суфле са с генетическа устойчивост на разпукване на шушулките, на фома-RL7, а някои от хибридите - и на RL1 и RL9. Всички хибриди са толерантни на склеротиния. Два от хибридите ADDITION, и DRONE притежават ген за устойчивост на жълта вироза.

Генетиката Суфле при рапица се разпознава по средно високите растения, устойчиви на полягане, с многобройни разклонения на около 35-40 см от надземната площ, със заложени много едри шушулки. Като препоръка - посевната норма не бива да е по- висока от 40–45 семена на кв./м.

суфле рапица поле цъфнала

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.