1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Косад Семанс осигурява отлично оползотворяване на царевицата чрез концепцията DUOCS®

Косад Семанс осигурява отлично оползотворяване на царевицата чрез концепцията DUOCS®

Двата хибрида в системата DUO са избрани по своите агрономически качества

Изследователската дейност на Косад Семанс се характеризира със селекционирането на мулти видове и е насочена, както към индустриалните култури, така и към фуражните култури, с глобален ангажимент към земеделието за осигуряване на видове за пълния сеитбооборот във всяко стопанство. Селекцията на Косад Семанс се разпространява на всички континенти, което е гаранция за доброто адаптиране и правилното позициониране на различните видове създадени от нашите специалисти.

За Косад Семанс изследователска работа означава и непрекъснато изпитване. През последните 11 години са вписани в семенарските листи в различните страни над 230 нови хибрида царевица. Компанията се ангажира със селекциониране и поддържане в своето портфолио на над 50 вида култури - слънчоглед, сорго, рапица, житни култури за слама, за зърно, протеинови култури, енергийни култури и т.н.

Семепроизводството се гарантира от нашия тясно специализиран технически екип и създадената мрежа от земеделски производители и мултипликатори с висока репутация. Стандартите на Косад Семанс не само покриват максимално изискванията на европейското законодателство за кълняемост, за физическа и генетична чистота, но и ги надхвърлят. Съгласно европейските норми при царевицата, минималната кълняемост е 90%, докато стандартът на Косад Семанс е минимум 93% за тази култура. При слънчогледите минималните изисквания са 85% кълняемост, но нашият стандарт е минимум 90%, заявяват от компанията.

За производството на фураж, за оптимизиране разходите за изхранване, при производството на мляко... изборът на фуражна царевица е важен! Благодарение на концепцията DUOCS® Косад Семанс осигурява отлично оползотворяване на царевицата като суровина за изхранване на животните и така допринася за оптимизиране на икономическите резултати на млекопроизводителите.

DUOCS® е съчетание на 2 хибрида с еднакво време на узряване и специфично съдържание на скорбяла за получаване на качествен фураж, добре приет и усвоен от животните. Двата хибрида в системата DUO са избрани по своите агрономически качества (добивност, устойчивост на полягане и др.), както и по техните хранителни качества (приемането и усвояването на фуража от храносмилателния тракт на животните).

Постигнатите резултати в изследователските станции и в животновъдството са безспорно доказателство за печалбата от DUOCS® при изхранването на животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.