1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. KWS – стана на 15 години

KWS – стана на 15 години

Компанията събра приятели и клиенти за да отбележат рождения си ден

KWS стана на 15 години. Една от големите семенарски компании у нас отбеляза рождения си ден с презентация на новите продукти и технологии. Тържеството събра много гости -  приятели и клиенти, които неотменно през годините бяха рамо до рамо с екипа на компанията. „Работим в посока устойчиви на стрес и суша хибриди и в същото време високодобивни. Със старта на ClimaControl3 преди две години ясно изразихме посланието си да помогнем на земеделските производители да са по - успешни в условия на стрес. Положихме началото на нова генерация хибриди, устойчиви в трите фази на развитие на царевицата – преди, по време и след цъфтеж. Чисто практически на база дългогодишни изпитвания категорично те показаха по-добри резултати в сравнение със събратята си от същите по ФАО групи на конкурентите“, обясни с гордост управителя на KWS България Петко Василев.


Една от амбициозните задачи пред KWS е новото портфолио царевица, с което излизат на пазара през тази година, с което компанията ще се опита да покрие другия най – вероятен сценарий, а именно оптимално възможно най-интензивно производство, с което нашите приятели земеделските производители могат да постигнат рекордни добиви. Plus4Grain е иновация, нова ера в развитие на една от най популярните култури за световните пазари. Всички нови попълнения в царевица с изключение на един са част от тази нова вълна хибриди. Това са: KWS Смарагд – ФАО 340, KWS Кашмир – ФАО 360 и KWS Колегас – ФАО 460. Към монета има изключителен интерес и към трите хибрида, два от които са почти изчерпани. Има и още един продукт KWS 4484, все още е с номер и не е част от тази технология, но се отличава с оптималност в късна група по ФАО 300 – 390, както би могъл да донесе стабилност при лоша стресова година, така и добър резултат при оптимални за царевицата условия.

При слънчогледа KWS и тази година има нови предложения в сегмент Clearfield Plus - KWS Ахил CLP. Хибрид номер 1 на пазара в  рапица, признати  достатъчно силно известен е KWS Хибрирок. До него намират място KWS Умберто и KWS Кристиано.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.