1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Monsanto – носител на наградата Glassdoor Employees’ Choice

Monsanto – носител на наградата Glassdoor Employees’ Choice

Компанията е един от най-предпочитаните работодатели

Фирмата Mosanto е отличена с наградата “Glassdoor Employees Choice”, с която се награждават 50 от най-добрите места за работа през 2015 г. Програмата “Glassdoor Employees Choice” се осъществява вече седма година и разчита на служителите, които предоставят обратна информация за своите работни места, работна среда и фирми чрез анонимна анкета, провеждана онлайн от компанията Glassdoor. Monsanto се класира на 39-то място и тя е единствената компания, фокусирана върху селското стопанство, която е включена в класирането.

"За нас е чест компанията да бъде избрана за едно от най-добрите места за работа от Glassdoor, казва Мелиса Харпър, вицепрезидент на Monsanto за таланти, разнообразие и социално включване. – Тази награда е признание за усилията на всички наши служители по целия свят и тяхната готовност да си партнират, за да разработват устойчиви решения в селското стопанство."

Проучването на компанията Glassdoor включва както количествени, така и качествени индикатори за оценка на ключови фактори на работното място – възможности за кариера, компенсации, обезщетения, баланс между работа и личен живот, висш ръководен състав, култура и морални ценности.

"Милиони служители от цял свят се обръщат всеки месец към Glassdoor, за да споделят своя опит в работата си, казва съоснователят и главен изпълнителен директор на Glassdoor Робърт Хохман. – Това е вид автентична обратна връзка, която помага на другите да намерят работа и фирми, на които да бъдат предани. Това ни позволява да оценим работодателите, които се открояват заради усилията си за предоставяне на приятна работна среда и култура."

Най-добрите места за работа се определят, като се използва мнението на служители във фирми със седалище в САЩ, които са избрали да участват в проучването в периода между 13-ти ноември 2013 и 02 ноември 2014 г.

Редица синдикални и партийни организации продължават да признават Monsanto като един от най-предпочитаните работодатели. През 2014 г. Monsanto е обявена на осмо място сред най-добрите многонационални компании от института “Най-добри места за работа”. Компанията получи също така награда за иновации сред служителите, лидерство и удовлетвореност на работното място от Forbes (Най-иновативни компании в света), Science Magazine (най-добрите работодатели), CR Magazine (100-те най-добри корпоративни граждани), Computerworld (100-те най-добри места за работа в IT сектора), DiversityInc (топ 50 компании за разнообразие в кариерата), Кампанията за правата на човека (най-добрите места за работа за LGBT половете), MIT Technology Review (50 най-интелигентни компании) и Chief Executive (40-те най-добри компании за лидери).

За компанията Monsanto

Monsanto предоставя широк спектър от решения, които помагат за изхранването на нарастващото население на земята. Ние произвеждаме семена за плодове, зеленчуци и ключови култури - царевица, соя и памук, които помагат на земеделските производители да получат по-добра реколта, да използват по-ефективно водата и другите важни ресурси. Ние работим за намирането на устойчиви решения за поддържането на почвата, за да помогнем на земеделските производители да използват добрите практики за опазването на природните ресурси, както и осигуряването на продукти за растителна защита, за да се сведат до минимум щетите от вредители и болести. Чрез програми и партньорства ние си сътрудничим с фермери, изследователи, неправителствени организации, университети и други, за да помогнем за посрещането на някои от най-сериозните предизвикателства в света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.