1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. На АГРА 2015 Еуралис акцентира на технологиятаTropical Dent при царевицата

На АГРА 2015 Еуралис акцентира на технологиятаTropical Dent при царевицата

Специални отстъпки при закупуването на хибриди от иновативната линия

Tropical Dent е една от иновативните технологии на Еуралис за отглеждане на царевица. Тя включва хибридите ЕС Кокпит, ЕС Галери, ЕС Метод и ЕС Кортес. Те са високодобивни, а листата са им еректирали, което дава възможност за по-голяма гъстота на отглеждане. Друго характерно за тях е много силната им сухоустойчивост и изключително бързото отдаване на влагата в края на вегетацията.

Земеделските производители, желаещи да приложат технологията Tropical Dent, ще ползват специални отстъпки – при закупуването между 50 и 100 торби отстъпката е 10 лв. за торба, а при закупуване над 100 торби отстъпката е 20 лв. за торба, съобщи Стоян Милев, търговски и технически мениджър на Еуралис за Централна Северна България. Тези отстъпки се дават чрез дистрибуторите на Еуралис.

OR Master е най-актуалната технология на Еуралис, обединяваща хибриди с генетична устойчивост на синя китка, които дават възможност на фермерите да се концентрират върху борбата с плевелите в слънчогледовите полета, използвайки Clearfield технологията. В програмата влизат ЕС Бела, ЕС Новамис CL, ЕС Терамис CL, ЕС Флоримис CL, ЕС График CL – високоолеинов.

По Clearfield Plus технологията хибридите на Еуралис са ЕС Кандимис и ЕС Генезис.

Пролетната рапица е по-малко рискова от зимната рапица, като Аксана е нов хибрид, при който 100% е възстановена фертилността, а добивите са 350-400 кг/дка.

В портфолиото на Еуралис вече има сортове соя – Ментор, Изидор, Гладиатор и Спонсор, към които има доста запитвания и интерес.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.