1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Над 500 кг добив от декар рапица жънат в с. Борец

Над 500 кг добив от декар рапица жънат в с. Борец

Хибридите са на Corteva Agriscience

РХ125CL, РТ228CL, РТ 279CL и РТ200CL са заложени в опитен парцел в землището на пловдивското село Борец. Хибридите рапица на Corteva Agriscience са високодобивни и с изключително високо съдържание на масло. Домакин на демо парцела е Людмил Работов. Земеделският производител от години работи с продукти на американската компания.

Благодарение на добрите почвено-климатични условия и перфектната генетика добивите при някои от хибридите надхвърлят 500 кг/дка. На фона на лошата в климатично отношение година и поради спецификата на отглеждане на маслодайната култура резултати тези резултати са отлични за годината.

Corteva Agriscience традиционно залага опити в различни краища на страната, с цел изпитване качествата и адаптивността на хибридите. Рапицата на компанията е подходяща за екстензивно и интензивно отглеждане. „Сеитбата беше при изключително тежки условия, после рапицата поникна трудно, но след падналите дъждове тя се разви добре“, разказа регионалният представител на фирмата Дойчо Дойчев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.