1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Най-новите царевични хибриди на КВС – тотален хит през сезон 2015

Най-новите царевични хибриди на КВС – тотален хит през сезон 2015

Компанията представя актуалните си предложения на АГРА 2015

Изложението АГРА в Пловдив показа последните иновации в селското стопанство. Особено забележителни са те при селекцията на пролетни култури. От КВС съобщиха, че три нови царевични хибрида ще влезнат в сеитбооборота на зърнопроизводителите у нас. Те са в група 400 по ФАО – КВС 2482, Баласко и Конфитес. От тях миналата година добивите са достигнали 1700-1800 кг/дка при торене с оборски тор, заяви Петко Василев, управител на КВС България. Засиленото търсене на тези хибриди наложило втори внос на семена.

При слънчогледа КВС залага основно на конвенционалното производство с хибрида Бароло, в съчетание с два Clearfield хибрида, като в процес на разработка са хибриди по технологията Clearfield Plus.

За новата сеитбена кампания при рапицата стопаните ще имат на разположение два нови хибрида – Хибри Рок и Гордън, като от първия са постигнати добиви около и над 600 кг/дка.

Засилен контакт с фермерите и предоставяне на агрономически съвети от екипа на компанията са сред приоритетите в работата на Петко Василев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.