1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Открит ден край Паскалево събра фермери от Добруджа

Открит ден край Паскалево събра фермери от Добруджа

Генетиката на Косад семанс, продуктите на БАСФ и торовете на Екофол водят до перфектни резултати

Земеделски стопани от Добруджа се събраха на опитно поле край село Паскалево, за да се запознаят с елитната генетика при рапица и пшеница на Косад семанс. На място те видяха перфектно изведени парцели, опазени от болести и плевели с продуктите на БАСФ и подхранени с торовете на Екофол. Домакинът Живко Василев от фирма БИО ООД не крие надеждите си за високи добиви и през настоящата стопанска година. Той приветства присъстващите и подчерта, че от години залага на генетиката на Косад семанс, която винаги се е отблагодарявала за положените грижи.

При рапицата акцент беше поставен върху утвърдения и хитов продукт Сиртаки. Стана ясно, че през есента на 2017 г. фермерите могат да разчитат и на новия хибрид Мемори, който през 2018 г. вече ще бъде и в технология „clearfield“.

При пшеницата Косад семанс предлага два нови сорта - Состен и Изалко. Това е зимна мека пшеница с едър клас и силно изразен восъчен налеп. Состен се отличава с отличен фитосанитарен профил и хлебопекарни качества, а Изалко е устойчив на полягане и фузариум.

На място представителите на БАСФ представиха растително-защитната технология при рапица и пшеница. Посевите са подхранени листно с иновативния продукт на Екофол от серията Амино Експерт – Импулс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.