1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Пионер семена България – с отличие за иновативна фирма

Пионер семена България – с отличие за иновативна фирма

Компанията дари $ 10 000 на община Добрич

Пионер семена България получи статуетка от Добрички панаир АД за представянето си на 25-то издание на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич. Голямата награда се връчва за иновативна компания в земеделския сектор. За пореден път фирмата е отличена от организаторите на мащабните селскостопански изложения в сърцето на Добруджа.

Иновативните продукти на компанията включват редица иновации в селекцията на царевица и слънчоглед. При царевица това е продуктовата линия Optimum AQUAmax, която дава стабилни и високи добиви независимо от сушата и стресовите условия. При слънчогледа фермерите могат да разчитат както на конвенционални хибриди от ново поколение, така и на продуктите с генетична устойчивост на мана и синя китка.

От средата на 2019 г. компанията излиза с ново име на българския пазар – Corteva Agriscience. Новата фирма обединява в себе си три бранда – Дюпон Пионер, ДюПон Растителна защита и Дау Агрисайънсис. Иновациите в областта на растителната защита също са част от обогатеното портфолио на новата Corteva, чрез които фермерите ще могат да опазват културите от плевели, болести и неприятели.

В деня, в който Пионер семена България получи отличието на Добрички панаир АД, компанията направи от своя страна дарение на община Добрич. Кметът Йордан Йорданов получи чек за $ 10 000. Волята на дарителя е сумата да бъде използвана за закупуване на компютърна техника и оборудване на компютърната зала на ЕГ „Гео Милев“ в град Добрич.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.