1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Портфолио Фарм! Бъди в час с новостите!

Портфолио Фарм! Бъди в час с новостите!

Corteva Agriscience представи актуалните си предложения в слънчоглед и царевица

Мащабната платформа Портфолио Фарм на Corteva Agriscience™ представи най-актуалните предложения на компанията в слънчоглед и царевица в землището между селата Градешница и Громшин. Домакин на аграрното събитие беше фирмата на Георги Хаджийски, който в производството си на пролетни култури залага предимно на семената на Corteva. Знаете, че селекцията и бизнесът не спират да се развиват, конкуренцията е голяма, както при нас, така и при семенарските компании, и е много важно да уловим новите тенденции. А Corteva Agriscience е партньор, на който много разчитаме, признава домакинът.

 

portfoliofarm

На опитното поле с обща площ от 40 дка, Corteva Agriscience представи 17 хибрида слънчоглед, от които 8 са най-новите предложения на компанията в различните технологии - конвенционални, Експрес Сън и Клиърфийлд Плюс хибриди. Новата селекция се отличава с по-висока продуктивност, с по-висока устойчивост на засушаване и болести и е с повишено съдържание на масло, научихме от Нено Ненов, мениджър продажби в Corteva Agriscience за Североизточна България. Растителната защита в слънчогледовото опитно поле е изведена с хербицида Шадоу, предназначен за борба с житните плевели в много култури.

Силен акцент на Портфолио Фарм при царевицата беше продуктовата линия Optimum AQUAmax®.

 

portfoliofarm

“Това са хибриди, които издържат на стресови условия, на ниски температури, хибриди, които са с много висок добивен потенциал дори при тези екстремни условия в последните години, каза в интервю за AGRO.BG Цезарина Йотова, регионален представител на Corteva Agriscience за региона на Враца и Оряхово. Тези хибриди залагат зърната си до самия връх на кочана, имат здраво стъбло и много добре развита коренова система, благодарение на което усвояват в максимална степен влагата и хранителните вещества от почвата, което пък благоприятства залагането на висок добив.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.