Професионални решения от Пионер Семена България

Снимка:

Компанията представи нови продукти на АГРА 2018

Нови продукти представи Пионер Семена на АГРА 2018. Едни от най-атрактивните предложения са в царевица. В ранната група новото попълнение в портфолиото на компанията е хибридът Р9363, с ФАО 340. Това е ранен хибрид за производство на зърно, с много добра сухоустойчивост. Подходящ е за ранна сеитба, характеризира се със силно развита коренова система и стабилен добив при различни климатични условия.

Другият нов хибрид е Р9415, с ФАО 380. Той е от продуктовата линия Optimum AQVAmax, подходящ за интензивно производство на царевица за зърно. Отличава се с бързо отдаване на влагата и изключително добра устойчивост на засушаване. В по-късната група по ранозрелост- 440 новото предложение е хибридът Р0312. Той е с много добро съотношение на височина на растението към височина на залагане на кочана. Устойчив е на полягане и е с много добра толерантност към цветна главня.

С нови продукти излиза компанията и при слънчогледа. В технологията Clearfield Plus новото предложение е хибридът P64LP130- средно зрял хибрид, с извънредно високо маслено съдържание. Има здраво стъбло, полунаведена, леко изпъкнала пита. Препоръчва се за полета заразени с най-нови раси синя китка. В продуктовата линия Protector синя китка новото предложение от Пионер е хибридът P64LL125, който превишава по добиви всички линолови конвенционални хибриди на българския пазар. Устойчив е на всички раси синя китка, разпространени в България.

При конвенционалните хибриди слънчоглед новото попълнение е Р64LL129.

Автор: Валери Станев

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.