1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Силата на Еуралис е в хибридите от клиърфийлд плюс технологията!

Силата на Еуралис е в хибридите от клиърфийлд плюс технологията!

Открит полски ден организира фирмата в ЗК „Дибич”, Шуменска област

Слънчогледовият хибрид ЕС Антемис CLP е най-новото предложение на Еуралис. Той беше представен по време на открит ден, който се проведе в полетата на земеделската кооперация „Дибич” в село Дибич, Шуменска област. До момента хибридът от ново поколение се представя отлично по време на изпитанията в България, заяви Станой Михов, продуктов и технически мениджър в Еуралис семена. ЕС Антемис CLP показва по-добра толерантност на заболявания и по-добри добиви.

На полето земеделските стопани от областите Шумен и Разград видяха и другото ново предложение на компанията – ЕС Белфис CLP.

Euralis

Фирма Еуралис се насочва изцяло към клиърфийлд плюс технологията, подчерта още Станой Михов. В портфолиото остава само един продукт от старата клиърфийлд технология, а именно ЕС Терамис CL. В нивите на ЗК „Дибич” са представени и три продукта от Експрес технологията – ЕС Ароматик SU, ЕС Армоника SU и новият ЕС Джурасик SU.

Euralis

Въпреки тежките условия в Североизточна България, хибридите на Еуралис се държат изключително добре. При царевицата акцент беше поставен върху хибрида Мейфлауър с ФАО 360 – с изключително големи и добре заложени кочани. През предходната стопанска година този продукт има най-добро представяне на опитните полета на компанията у нас.

Euralis

ЕС Метод 380 по ФАО е най-продаваният хибрид, който се представя изключително стабилно и добре при различни почвено-климатични условия.

„Имаме няколко хибрида, които изпитваме и след като видим резултатите, най-вероятно през следващата година ще имаме нови предложения в най-ранните групи от 100 и 200 по ФАО”, допълни още Станой Михов.

 

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.