1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Стабилност и сигурност при екстремни условия – с Corteva Agriscience!

Стабилност и сигурност при екстремни условия – с Corteva Agriscience!

Край село Добротич компанията представи нови и утвърдени хибриди царевица и слънчоглед

90 % от царевицата, слънчогледа и рапицата на полетата на земеделската фирма ТИАСО ООД са на фирма Corteva. Това сподели Данаил Добромиров, който беше домакин на Открит полски ден край село Добротич, по време на който беше представена селекцията на Pioneer при пролетните култури.

„Сеем царевица от 330 до 390 по ФАО, а при слънчогледа залагаме на P64HE118 и P64LE136, P64LE137. Наблюдавал съм ги в предходни години и сега очакваме сравнително добри резултати”, допълни още земеделският стопанин.

При царевицата на опитното поле са заложени 17 хибрида, като 7 от тях са изцяло нови за България. Останалите 10 са утвърдени и доказани на пазара у нас. „При два от нашите хибриди Р8816 с 300 ФАО и Р9903 с 430 ФАО имаме контрола, обеззаразена с новия продукт Лумибио Келта. Това е биостимулатор, който влияе положително на поникването и развитието на културата в най-ранните й фази”, съобщи Преслав Бобчев, регионален представител на Corteva Agriscience.

Corteva

Продуктите от линията Optimum AQUAmax са изключително популярни. Те дават по-добра сухоустойчивост, по-висок добивен потенциал, по-добра кондиция на полето чрез по-добра и по-дълбока коренова система. Имаме по-добро и балансирано използване на хранителните вещества и на водните ресурси. Години наред хибридите от Optimum AQUAmax® са лидери на пазара.

Всички представени слънчогледови хибриди са от Експрес-технологията. През последните години тази технология продължава да изземва пазарен дял за сметка на конвенционалните и Клиърфийлд хибридите.

Corteva

От представените 10 хибрида слънчоглед 3 са изцяло нови и се показват за първи път. Това са P64LЕ153 и P64LЕ159 - два линолови хибрида с изключително бърз старт на развитие, с много добър фитосанитарен профил. До момента се държат зелени, с дълъг stay green ефект и много малък процент листни болести. Следващият нов продукт е P64HE144. Това е високоолеинов хибрид. Pioneer е лидер като в линоловите, така и при високоолеиновите хибриди. Утвърден хибрид на пазара в този сегмент е Р64HE118 – с изключително мощен и силен старт, силно развитие до жътва.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.