1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Светска хроника от Косад Семанс

Светска хроника от Косад Семанс

Качествени продукти, свежи идеи, щедри промоции, полезни семинари, стилни празненства и срещи, и винаги отзивчив екип - това откроява Косад Семанс като фирма с креативен, професионален и лесно разпознаваем почерк в селскостопанския сектор. Целият екип е концентриран в бъдещето

При царевицата най - новото предложение от Косад Семанс е концепцията за производство на зърно – Hi Corn. Тя е разработена за намаляване на риска от загуби в следствие на екстремни температури и други неблагоприятни условия. За да задоволи потребностите на своите клиенти компанията ще предложи хибриди от концепцията в две групи по ранозрелост: с ФАО 350 и с ФАО 450.

През 2020-та хибридите от концепцията Hi Corn ще се предлагат на българския пазар с добавен биостимулатор. Той стимулира кълняемостта, увеличава кореновата система и ризосферната активност, осигурява бърз и балансиран растеж и подобрява устойчивостта и изхранването на растенията.

В средно ранната група царевица, новата звезда отличила се с най-висок резултат на опити изведени през 2019 г. в страната е хибрида TOPKAPI CS с ФАО 390. Сред отличниците са фермери от цялата страна. Отчетените резултати през 2019 година са 866 кг/дка в с.Паскалево, обл. Добрич;  1098 кг/дка в с.Яздач, обл.Стара Загора;  1158 кг/дка в гр.Исперих, обл.Разград;  1171 кг/дка в с.Белица, обл.Силистра;  1400 кг/дка в гр.Съединение, обл.Пловдив и др. 

„Каквото посееш, такова ще пожънеш“ е казал мъдро народа. Избирайте умно и бъдете част от следващите много по десет с Косад!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.