1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Топ хибриди в ExpressSun™ технологията

Топ хибриди в ExpressSun™ технологията

Сушата и жегата не са проблем за царевичните Optimum® AQUAmax® хибриди

Поредната платформа Портфолио Фарм на Corteva Agriscience™, този път в землището на великотърновското село Козаревец. Отново – представено е цялото портфолио с иновативни хибриди, които са рентабилното решение за всеки зърнопроизводител. Домакин на полето е фирма Аркус Агро, а опитът е изведен с подкрепата на регионалния агроном Димитър Димитров. След приветствието към гостите, той съобщи, че сеитбата е направена на 1-ви май, а в технологията е включено няколкократно торене, като растителната защита е изведена с продукти на Corteva.

Девет от десетте най-продавани царевични хибриди на пазара са Optimum® AQUAmax®

И ако някои земеделци са се отказали да гледат царевица или са намалили площите заради липсата на напояване, то хибридите от продуктовата линия Optimum® AQUAmax® могат да променят това решение. Защото дори и в суша, и в жега – те се представят отлично.

„На полето на фирма Аркус Агро е изведен опит с нашите царевици, като акцент са хибридите Optimum® AQUAmax®, които са доста търсени и отлично представящи се на полетата в цялата страна. Това са сухоустойчиви хибриди, които в години с високи температури, ниска атмосферна влага и липса на валежи се представят отлично и позволяват постигането на добри резултати в тези лимитирани условия на влага. Те са венецът на селекцията от сухоустойчиви хибриди на Corteva и са застраховка за фермерите. Превръщат в добив всяка капка дъжд, доста по-независими са от капризите на времето“, заяви Здравко Босев, регионален агроном в Corteva Agriscience за Плевен и Ловеч. Той обясни, че те са с мощно развита коренова система, проникваща в по-дълбоки почвени хоризонти, имат множество коренови власинки, а специфична характеристика е контролираното отваряне и затваряне на устицата, благодарение, на което тези хибриди използват по-рационално наличните водни запаси по време на опрашване и изхранване на зърното.

corteva

Здравко Босев, регионален агроном в Corteva Agriscience за Плевен и Ловеч

Гамата от 200 до 500 по ФАО са хибриди, както за интензивни, така и за екстензивни условия. „Ще имаме едни прекрасни резултати!“, убеден е Здравко Босев.

Corteva е пазарен лидер в слънчоглед

Фирма Corteva предлага слънчогледови хибриди и в трите технологии – Конвенционална, Clearfield® Plus, ExpressSun™. „Пазарен лидер сме в слънчоглед, предлагаме най-голямо разнообразие и най-доказали се хибриди в ExpressSun™ технологията, която осигурява отличен контрол на широколистни плевели.“, заяви Георги Герджиков, мениджър агрономически опити за България в Corteva Agriscience.

corteva2

Георги Герджиков, мениджър агрономически опити за България в Corteva Agriscience

На всеки пет години компанията излиза с нови хибриди, като новата генерация в ExpressSun™ технологията са линоловите Р63LE166, Р64LE168, и Р64LE185. Бестселърът за миналата година е Р64LE162 – с изключително високи добиви от над 500 кг/дка, с висока толерантност на болести и с високо съдържание на масло – над 46%.

Новата генерация при високоолеиновите хибриди е Р64HЕ244 с повишена защита от синя китка, а доказан с пластичността си по българските полета е Р64HЕ118.

Която и технология да изберат българските земеделци, резултатът винаги ще е удовлетворяващ, убеден е Георги Герджиков.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.