1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Три нови хибрида рапица в портфолиото на Монсанто

Три нови хибрида рапица в портфолиото на Монсанто

Край село Стожер компанията представи продуктовата си листа при маслодайната култура

През 2018 хибридите рапица Декалб държат дял от 34% на българския пазар. Това прави Монсанто категоричен пазарен лидер, подчерта Ивайло Бочев, мениджър ключови клиенти на компанията за България, на среща със земеделски производители от Добричка и Варненска област. Рапицата продължава да бъде атрактивна култура за фермерите. В момента се очертават стабилни фючърсни цени за 2019 г.

На полето край село Стожер и край село Дебрене компанията представи портфолиото си от рапични хибриди, сред които 3 нови предложения – ДК Експаншън, ДК Екстайм и ДК Имплемент CL. След като земеделските стопани успяха да разгледат опитното поле, те се събраха на семинар, на който екипът на Монсанто за Североизточна България представи както продуктовата листа от хибриди рапица, така и възможностите за сигурно и рентабилно производство. Семинарът протече под надслов „Застрахован добив с Декалб”.

Сигурността при отглеждането на рапица Декалб идва от компенсаторната способност на хибридите при рядък посев и това е доказано през годините. Устойчивостта на ниски зимни температури е качество, което също влияе върху резултатите при жътва. Едно от важните качества на хибридите Декалб е генетичната устойчивост на фома през есента и пролетта. Растенията остават здрави и могат да разгърнат добивния си потенциал. Не на последно място акцент беше поставен върху едно много важно качество, което е емблематично за генетиката на Декалб - неразпукването на шушулките. Това дава както високи резултати, така и гъвкав период на жътва.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.