1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Високи очаквания от хибридите на LG

Високи очаквания от хибридите на LG

Край с. Безводица френската компания представи портфолиото си при царевица и слънчоглед

Земеделски стопани от Добричка област се събраха по покана на фирма LG на открит ден край добричкото село Безводица. На полето те се запознаха нагледно с представените хибриди царевица и слънчоглед от продуктовата листа на френската компания.

„Залагаме на високодобивни и стабилни хибриди. Виждате какво се случва с климата и ние сме длъжни да се съобразяваме с това, което природата ни предлага”, заяви пред фермерите Божидар Бонев, продуктов мениджър на LG.

Акцент при слънчогледа са високата масленост и отличният здравен профил. Вниманието на фермерите беше насочено към хибрида LG 50.635 CLP, който се очертава като лидер на пазара с изявените си качества – стабилно представяне, толерантност на засушаване, високо маслено съдържание, устойчивост на болести.

При царевицата LG излиза с три нови хибрида в различни групи по ранозрелост - 340, 370-380 и 410 по ФАО. С тези продукти портфолиото е попълнено и добре разпределено и се отговаря на търсенията на земеделските стопани.

Технологията за управление на риска от засушаване HYDRANEO включва три хибрида, устойчиви на хидратен стрес. Един от тях е LG 31.377 – конкурент на всички хибриди в групата между 360 и 390 по ФАО. Освен отлично представяне при засушливи условия, хибридът дава заявка за високи добиви през идващата есен.

LG 30.500 е хибрид с ФАО 470 е късен продукт, надежден и стабилен, също очертаващ се като един от фаворитите през настоящата година.

На полето фермерите видяха опитни парцели с експериментални хибриди царевица и слънчоглед. Селекцията на френската компания се развива в отговор както на климатичните предизвикателства, така и на желанията на земеделските стопани. При слънчогледа LG ще излезе с нови високоолеинови, Клиърфийлд и Клиърфийлд плюс хибриди. При царевицата освен технологията HYDRANEO, фермерите могат да разчитат на продукти с високо съдържание на скорбяла, за изхранване на животни, за производство на биоетанол, за зърно.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.