1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Червен код за опасно високи температури

Червен код за опасно високи температури

Червен код за опасно високи температури над 41 градуса по Целзий на сянка обяви за 2 август Националният институт по метеорология и хидрология в 9 области.
 
Предупреждението от трета степен важи за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол.
 
В останалата част от България е в сила оранжев код – предупреждение от втора степен за високи температури между 38 и 410 C.
NIMH
 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за август.

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Горещо с преобладаващи максимални температури между 37° и 42°, за София 38°-39°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 34°, на 2000 метра - около 26°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 31°-35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 19 мин. и залязва в 20 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 27 мин. Луната в София изгрява в 01 ч. и 06 мин. и залязва в 16 ч. и 00 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.