1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес до обяд облачността ще е разкъсана

Днес до обяд облачността ще е разкъсана

Максималните температури ще са от 5-6° в районите с по-трайна мъгла, до 15-16° на места в Предбалкана

Днес, 31 януари до обяд облачността ще е разкъсана. На много места в равнините и низините ще е мъгливо. Около обяд ще се появи слаб до умерен вятър от запад-югозапад и видимостта ще се подобри, но от север облачността ще се увеличава. През нощта срещу понеделник на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са от 5-6° в районите с по-трайна мъгла, до 15-16° на места в Предбалкана. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време. След пладне облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е умерен и силен, по билото на Стара планина и бурен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, а на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник, на места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на въздуха ще е 10-12°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.