1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес максималните температури ще са между 10 и 15 градуса

Днес максималните температури ще са между 10 и 15 градуса

Видимостта в местата с мъгла ще се подобри

Над много райони облачността ще се увеличи и още преди обяд в Западна България, а по-късно през деня и на места и в източните райони ще превали дъжд, възможно е да прегърми. Видимостта в местата с мъгла ще се подобри. Покрай река Дунав вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него в страната ще започне да прониква студен въздух. Там максималните температури ще останат най-ниски - между 5° и 8°, в останалите райони - между 10° и 15°, в София 10°. През по-голямата част от деня в Югоизточна България ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, ще има разкъсвания на облачността и там дневните температури ще са най-високи - до около 17°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността също ще се увеличи и на места ще превали дъжд. По южното крайбрежие ще продължи да духа умерен и временно силен югозападен вятър и там валежите са по-малко вероятни. Максимални температури - между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето - 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще превали дъжд, над 1700 метра - сняг. Бурният югозападен вятър бавно ще се ориентира от запад, ще остане силен и бурен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 0°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.