1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над по-голямата част от страната ни очаква слънчево време

Днес над по-голямата част от страната ни очаква слънчево време

Снимка:

Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°

Днес, 21 март над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време. От запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. След пладне над западните райони и ще се снижи и там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от запад-югозапад. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 14° и 19°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за март – бавно ще се понижава.

Над планините денят ще започне с разкъсана средна и висока облачност, която постепенно ще се увеличава и вплътнява. След обяд над масивите от западната половина от страната облачността ще се снижи и на отделни места там ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. Ще духа силен, след обяд по билата бурен до ураганен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.