1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна

Максимални температури - между 21° и 26°, в София 20°-21°

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна, с превалявания от дъжд в Западна България. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони, където ще духа умерен, по Черноморието до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури - между 21° и 26°, в София 20°-21°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана – средна и висока, с повече слънчеви часове над северното крайбрежие. Ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е 17°-19°.

Над планините ще има значителна облачност и превалявания от дъжд в Рило-Родопския масив и Западна Стара планина. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за месец май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.