1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево

Днес над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево

Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°

Днес над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево, в низините - горещо. След обяд в Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 3 до 5 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още твърде високи - между 33° и 38°. През нощта превалявания и гръмотевици ще има и на места в Централна България.

По Черноморието ще е слънчево и топло. Максималните температури по крайбрежието ще са 26°-28°. Вятърът ще е от изток, около и след пладне до умерен. Вълнението ще е до 2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.

Топло и предимно слънчево ще се задържи през по-голямата част от деня и в планините. Максималната температура на 1200 м.н.в ще е около 26°, на 2000 м - около 20°. Вятърът по билата ще е до умерен от северозапад. По-късно през деня над Западна Стара планина ще се развият купесто-дъждовни облаци. На отделни места ще прегърми и краткотрайно ще превали. През нощта срещу петък ще превали и прегърми и на места в Централна Стара планина, Рила, Пирин и Западните Родопи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.