1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес настъпва астрономическата зима

Днес настъпва астрономическата зима

Снимка:

Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна

На 21.12.2016 г., в 12 ч. и 44 мин. настъпва астрономическата зима. Със слаб, в Източна България – до умерен север-североизточен вятър, ще продължи да прониква студен въздух. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Слаби превалявания от сняг ще има на места в Източна България. В сутрешните часове в отделни райони на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Предимно слънчево ще е над Югозападна България. Максималните температури ще са от минус 1° в североизточните, до 8°-9° в югозападните райони. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над най-високите части на планините ще е предимно слънчево, а в по-ниските райони ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще духа силен, по върховете и бурен североизточен вятър и с него температурите ще са понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 4°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.