1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ни очаква променливо време с превалявания в Западна България и Родопите

Днес ни очаква променливо време с превалявания в Западна България и Родопите

Снимка:

Максимални температури от 9°С-10°С в крайните западни райони до 17°С-18°С в източните райони на страната

Днес (24.11.2013 г.) в Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Минимални температури, в повечето места, ще бъдат между 5°С и 10°С, в София около 6°С. Валежи ще има в Западна България и Родопите, значителни по-късно през деня, когато ще превали и в Централна. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Максимални температури от 9°С-10°С в крайните западни райони до 17°С-18°С в източните райони, където през деня ще остане без валеж с разкъсвания на облачността и ще духа южен вятър. В София максимална температура около 10°С.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември и през деня ще продължи да се понижава.

Над планините ще духа умерен и силен, по откритите части бурен южен вятър, който през деня ще се усилва. В масивите от Западна България ще има валежи, а към края на деня и през нощта срещу понеделник и в масивите от останалата част от страната. Над 1800-2000 метра валежа ще е от сняг. Максимална температура на 1200 метра 7°С, на 2000 метра 2°С.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но валежи се очакват през нощта срещу понеделник. Ще бъде ветровито: ще духа юг-югоизточен вятър до умерен, а през нощта срещу понеделник временно и силен. Максимални температури 15°С-18°С, температура на морската вода е около 14°С. Вълнение на морето ще бъде около 2 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.