1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес преди обяд ще преобладава слънчево време

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време

Максимални темперутури между 18° и 23°, в София около 18°

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече - в планинските райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални темперутури между 18° и 23°, в София около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-високо от средното за май и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е плюс 15° - плюс 17° градуса.

Над планините около и след обяд ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Само по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.