1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 28°С и 33°С

Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 28°С и 33°С

Снимка:

Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Западна България

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Западна България. Ще духа слаб, в източната част от страната до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури - между 28° и 33°С, в София 28°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Поради продължителното засушаването в страната, високите температури и вятърът, индексът за пожароопасност е много висок – особено в Централна и Източна България. Затова трябва да се спазват препоръките на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месец август.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност след обяд над масивите от Западна България. Вероятността за валежи е много малка. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра 21°С, на 2000 метра 13°С.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд умерен североизточен вятър. Максимални температури 27°С - 29°С, температурата на морската вода е 25°С - 26°С. Вълнението на морето ще бъде до 3-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.