1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще бъде слънчево с висока облачност, максимални температури между 23° и 28°

Днес ще бъде слънчево с висока облачност, максимални температури между 23° и 28°

В източната част на страната ще духа слаб и умерен южен вятър

Днес ще бъде слънчево с висока облачност. Към края на деня облачността над страната ще се увеличи и през нощта срещу сряда, на отделни места в Западна и Централна България, ще превали слаб дъжд. В източната част на страната ще духа слаб и умерен южен вятър. Максимални температури между 23° и 28°, в София около 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб и умерен от юг-югоизток. Максимални температури между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 15° по най-северното крайбрежие и около 20° в останалата част. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с висока облачност. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра 17°, на 2000 метра около 9°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня малко ще се понижи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.