1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще преобладава слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време

Максимални температури, в повечето места, между 3 и 8°, в София 5-6°

Ще преобладава слънчево време. По-значителна ще остане облачността над югоизточните райони, а преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има ниска облачност или видимостта ще е намалена. В източните райони все още ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури, в повечето места, между 3 и 8°, в София 5-6°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморие ще духа до умерен вятър от север-североизток. Ще има разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна облачност. Максимални температури между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части на Рила и Пирин умерен от североизток. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра около 0°. Атмосферното налягане ще подължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.