1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо

Максимални температури - между 31° и 36°

Днес над страната ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България. Там, главно в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Дунавската равнина и Източна България ще се появи източен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в североизточните райони и по морския бряг по-ниски. В София - около 31°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над северното крайбрежие. Там ще има превалявания, главно към края деня и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще бъде от изток, след обяд от югоизток – до умерен. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 21° - 23°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купести облаци. Вероятността за валеж е малка. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 18°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.