1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Хладен понеделник с увеличаване на облачността ни очаква днес

Хладен понеделник с увеличаване на облачността ни очаква днес

Максимални температури между 13° и 18°

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Постепенно през деня от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и след пладне над повечето райони ще е предимно значителна и до вечерта на места, главно в Южна България, ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 13° и 18°.  Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца - по-късно през деня ще започне да се повишава. Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд ще е значителна и на места до вечерта ще има слаби превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа до умерен западен вятър, който по-късно през деня в по-ниските части ще се ориентира от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но превалявания ще има през нощта срещу вторник по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.