1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в Северозападна България малко по-ниски

Максималните температури ще са между 28° и 33°, в Северозападна България малко по-ниски

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността

Днес над северозападната половина на страната отново облачността ще е често значителна и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни превалявания, след обяд с гръмотевици. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - слабо ще се повиши. Над югоизточната половина ще преобладава слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в Северозападна България малко по-ниски.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2.

Над планините облачността ще бъде често значителна. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По билата ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.