1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Между 18° и 23° ще са максималните температури днес

Между 18° и 23° ще са максималните температури днес

В сутрешните часове над източните райони от страната все още ще има превалявания

Днес в сутрешните часове над източните райони от страната все още ще има превалявания, но те бързо ще спрат, а облачността над много райони временно ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. По-късно през деня и през нощта, главно в Западна България, ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Възможни са градушки. Максимални температури между 18° и 23°, в София около 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието валежите още сутринта ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее, по-късно през деня отново ще се увеличи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са 16°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 15-16°.

В планините в следобедните часове ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и през нощта ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра 12°-13°, на 2000 метра около 7°. Атмосферното налягане в сутрешните часове е средното за месец май. През деня бавно ще се понижава и ще стане по-ниско.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.