1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над страната ще преобладава слънчево време

Над страната ще преобладава слънчево време

Максимални температури между 6° и 11°, в София – около 8°

Над страната ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове на отделни места ще има краткотрайна мъгла. Преди обяд от север ще се появи разкъсана висока и средна облачност; в Източна България временно ще се усили вятърът от юг-югозапад. Максимални температури между 6° и 11°, в София – около 8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По-късно след обяд от северозапад, с умерен и временно силен вятър, в страната ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се вплътни и на отделни места, по самото преминаване на студения атмосферен фронт, ще превали слаб сняг; температурите ще започнат бързо да се понижават.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Преди обяд временно ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури – между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и привечер облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°. Вечерта от северозапад ще започне чувствително да застудява.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.