1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ обяви за утрешния ден жълт код за дъжд във всички области

НИМХ обяви за утрешния ден жълт код за дъжд във всички области

Жълт код за сняг е обявен за областите Видин, Монтана и Враца

Количествата на валежите, през нощта на 25 срещу 26 ноември и преди обяд на 26 ноември, ще са между 15 и 30 л/кв.м. За областите  Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София Област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград  очакваните количества ще са между 20 и 30 л/кв.м.

Жълт код за сняг е обявен за областите Видин, Монтана и Враца. През нощта на 25 срещу 26 ноември и рано сутринта на 26 ноември, в планинските райони на Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг. През деня в Дунавската равнина валежите от дъжд ще са значителни между 15 и 25 л/кв.м.

Жълт код за вятър в областите за Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна. През деня на 26-ти ноември  количествата от дъжд ще са между 15 и 20 л/кв.м. Ще се усилва вятърът от изток-североизток със средна скорост 14-17 m/s.

Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Времето може да бъде потенциално опасно. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.