1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд

НИМХ: Ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд

Снимка:

Температурите ще се понижат с 2-3 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°

Днес през страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността и на места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, в североизточните райони придружен от гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Ще духа умерен северозападен, в Източна България – север, североизточен вятър и с него ще проникне по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и на много места ще превали, главно по северното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 10°.

Атмосферното налягане е близко до средното за юли – след обяд ще започне да се повишава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.