1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Около два пъти над месечната норма за септември са падналите валежи в Силистренско

Около два пъти над месечната норма за септември са падналите валежи в Силистренско

От общините няма съобщения за усложняване на обстановката

Около два пъти над месечната норма за септември са падналите валежи от 122 литра на квадратен метър в Силистренско през последните две денонощия, съобщиха от метеорологичната обсерватория в Силистра.

Само през последното денонощие в различните райони на областта валежите са били между 60 и 100 л на кв.м. По данни от областната администрация в Силистра от общините няма съобщения за усложняване на обстановката. Съобщава се за наводнени улици и земеделски земи.

За последните 24 часа количеството на валежите за района на град Видин е 33,80 л на кв.м, съобщи пред Агенция "Фокус" Таня Илиева, ръководител на местната хидрометеорологична станция.

Най-много са били валежите в Ново село. За 24 часа там са паднали 49,40 литра на квадратен метър дъжд. В района на град Грамада валежите са 29,40 литра на кв. метър, в Белоградчик - 21,50 литра, село Калиник - 35,40 литра, Кула - 32 литра, село Арчар - 32,5 литра, Долни Лом - 20 литра. Тези валежи са обичайни за сезона, макар че малко сме ги позабравили, защото скоро не са ни се случвали дъждове с такова количество, коментира Таня Илиева.

Тя добави, че повечето от дъждовете са паднали през изминалата нощ. За утре валежи не се очакват, такива са възможни към края на седмицата. Тогава се очаква и застудяване. Ще паднат и първите слани, тъй като нощните температури ще се понижат под нулата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.