1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Оранжев код за 11 области на страната

Оранжев код за 11 области на страната

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 33° и 38°

Оранжев код за високи температури е обявен за 19 юни, неделя, в 11 области в страната. Предупреждението е в сила за областите Силистра, Русе, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Благоевград. Жълт код е обявен във всички останали области в страната. Там температури ще са между 35 - 38 градуса. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Дневните температури в Северозападна България ще се понижат с 2-3 градуса, но ще остане горещо. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 33° и 38°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд и на места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен, на места и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 20°-24°, на север от нос Калиакра 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.