1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Оранжев код за дъжд и вятър в някои области обявява НИМХ-БАН за утре

Оранжев код за дъжд и вятър в някои области обявява НИМХ-БАН за утре

Ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици

Оранжев код за дъжд и вятър обявява НИМХ-БАН за утре в някои области. Във Видин, Враца и Монтана през деня вятърът от запад-северозапад ще се усили. Средната скорост ще е около 7-12 м/с и пориви до 25-30 м/с. Ще има валежи от дъжд, по-интензивни в нощта срещу вторник, като на места количествата ще са между 25 и 35 л/кв.м.

В областите Смолян, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград през деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще бъде силен и бурен, със средна скорост около 10-15 м/с и пориви до 32 м/с. Ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. На места количеството на валежите ще бъде между 20 и 30 л/кв.м, в планинските райони – около и над 40 л/кв.м.

В Ловеч, Габрово и Велико Търново през деня вятърът от запад-северозапад ще се усили. Средната скорост ще е около 7-12 м/с, а в близост до Стара планина ще има пориви до 25-30 м/с.

В областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Пловдив през деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще бъде силен и бурен, със средна скорост около 10-15 м/с и пориви до 32 м/с.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.