1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Оранжев код за ниски температури в 16 области на страната

Оранжев код за ниски температури в 16 области на страната

Над планините ще бъде предимно слънчево

Днес, 24 януари ще бъде предимно слънчево. В часовете преди обяд по поречието на Дунав и отделни котловини на Западна България ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава. Максимални температури: в Северна България – между минус 10° и минус 5°, в Южна България – между минус 4° и плюс 1°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Оранжев код за ниски температури е обявен за 16 области на страната. Минималните температури ще бъдат между минус 20 и минус 15 градуса, максималните също ще са отрицателни стойности в областите: Кюстендил, Перник, София-област, София –град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.
Жълт код за ниски температури е обявен в 12 области на страната. Кодът е в сила за Благоевград, Хасково, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха между минус 2° и плюс 2°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.