1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Понижение на температурите и значителна облачност

Понижение на температурите и значителна облачност

Максимални температури между 14° и 19°

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за април. Започналото от север заоблачаване ще обхване страната и след обяд облачността навсякъде ще е значителна.

Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в южните и източните райони. Ще духа умерен до силен северозападен, в източните райони – североизточен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще се заоблачи и след обяд на много места ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от северната четвърт. Максимални температури между 14° и 19°. Температура на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще бъде предимно облачно и мъгливо. На много места ще превали дъжд, над 1800-2000 метра – сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 1°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.