1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обед - увеличение на облачността, следобед- слънце

Преди обед - увеличение на облачността, следобед- слънце

Максималните температури ще са между 25° и 30°, за София - около 25°

Днес преди обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността, а в следобедните часове ще преобладава слънчево време. Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. На повече места и по-значителни ще са валежите в югозападните райони. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 25° и 30°, за София - около 25°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца - още малко ще се понижи.
Над планините в Западна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайнивалежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, по най-високите върхове - умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието преди обяд ще има временни увеличения на облачността, а в следобедните часове ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 23-26°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.