1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Максимални температури между 22° и 27°, в София – около 22°

И днес въздушната маса ще се задържи неустойчива. Преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След пладне и преди полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Южна и Източна България ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усили. Без валежи и с повече слънчеви часове ще е над Дунавската равнина, там ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури между 22° и 27°, в София – около 22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция “Фокус”.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, до слънчево време. След пладне и преди полунощ облачността купеста и купесто-дъждовна ще е значителна и на места ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усили. Максимални температури на въздуха: 22°-25°. Температурата на морската вода е от 14° до 17°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В планините около и след обяд и преди полунощ на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици. По билата ще духа до умерен западен вятър; по време на гръмотевичните бури вятърът рязко ще се усилва и променя посоката си. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 9°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.