1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността

Преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността

Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°

Днес, 3 април през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, първоначално висока, която до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, по Черноморието – 10°-13°, в София около 19°. Вечерта в крайните югозападни райони ще има превалявания от дъжд, а през нощта ще превали и на места в останалата част от страната. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Над планините от Югозападна България ще е с разкъсана облачност, която след обяд ще се вплътни и вечерта на места там ще превали. Над останалите масиви през деня ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността от юг ще започне да се увеличава, но ще е предимно висока. Ще се задържи без валежи. Ще духа слаб източен вятър и с него дневните температури отново ще се задържат ниски, максималните ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.