1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност

Преди обяд ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност

Ще бъде топло с максимални температури между 23 и 28°, в София около 24°

Преди обяд ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В следобедните часове и през нощта срещу вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През деня вятърът временно ще се усили, в източната половина от страната от юг, в Дунавската равнина от запад-северозапад. Ще бъде топло с максимални температури между 23 и 28°, в София около 24°, съобщава НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за май и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра 17-18°, на 2000 метра около 10°.

Над Черноморието през деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, временно умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури от 19-20° по северното крайбрежие до 25° по южното. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. През нощта срещу вторник ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.