Преди пладне в низините и котловините ще бъде мъгливо

Максимални температури - между 5° и 10°, в София - около 7°

Съществена промяна на времето не се очаква. Преди пладне в низините и котловините ще бъде мъгливо, по-късно през деня ще настъпи временно подобрение на видимостта. Над Предбалкана ще е слънчево, а над планините райони от Южна България ще бъде с по-значителна средна и висока облачност. Почти тихо. Максимални температури - между 5° и 10°, в София - около 7°. Поради съществуващата температурна инверсия в по-високите места ще е по-топло, спрямо равнините и котловините. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Южното Черноморие ще се задържи със значителна облачност, по Северното - ще е с разкъсана облачност, вплътняваща се към края на деня. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Дневни температури до 8-10°. Температурата на морската вода е 7-8°.

Над Стара планина ще е предимно слънчево, а над планините из Южна България ще е с разкъсана, предимно средна и висока облачност, по-значителна над Рило-Родопската област. Вятърът по билата ще е слаб, предимно от запад. Поради температурната инверсия по високите места ще е по-топло, спрямо температурите в низините. Дневна температура на височина 1200 метра около 8-9°, на 2000 метра - около 4-5°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – още малко ще се повиши.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.