1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Продължава необичайно топлото време за средата на януари

Продължава необичайно топлото време за средата на януари

В средата на другата седмица ще започне промяна, свързана главно с възможността за повече валежи

Продължава необичайно топлото време за средата на януари. До началото на другата седмица дневните температури в някои райони на страната, главно в Южна България, ще достигнат дори до 14-15 градуса.

В сряда над страната обаче ще е предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. В петък, събота и неделя ни очаква по-хубаво време със сравнително високи дневни температури.

В средата на другата седмица ще започне промяна, която ще е свързана главно с възможността за повече валежи. Очаква се след 26-27 януари, с образуването на средиземноморски циклони, над страната да има повече възможности за валежи, главно от дъжд в низините, в планините от сняг, информира Дарик радио.

В края на месеца се очакват по-сериозни превалявания, което най-вероятно ще промени дългата тенденция на сухо и необичайно топло време, установило се тази зима над големи райони от Източна Европа и Балканския полуостров. Компютърно моделираните синоптични прогнози показват, че макар и по-студено, в края на месеца времето ще остане с положителни температури през деня, което означава, че сняг в равнинните части на страната не се очаква.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.