1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Продължава застудяването с умерен и силен вятър от север-североизток

Продължава застудяването с умерен и силен вятър от север-североизток

Снимка:

Максималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°

Днес с умерен и силен вятър от север-североизток застудяването ще продължи. Ще бъде предимно облачно, в планинските райони и на места в източната половина от страната със слаби превалявания от сняг, по крайбрежието на морето - предимно от дъжд. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над крайните западни райони и на места в Горнотракийската низина. Максималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, но с вятъра, усещането ще е за по-студено време. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.
 
В планините ще е облачно и ветровито – със силен североизточен вятър. Ще бъде с предимно слаби превалявания от сняг, по-значителни в Централна Стара планина. По проходите там има условия за снегонавявания. Температурите ще се понижават и на височина 1200 метра максималната ще бъде около минус 9°, на 2000 метра - около минус 14°.
 
Над Черноморието ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен, временно и бурен север-североизточен вятър. На места ще има превалявания от дъжд, в крайните южни райони ще са по-интензивни, а в най-северните дъждът ще се примесва със сняг. Максимални температури между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала, в крайните южни райони ще е много силно - до 6 бала.
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.